Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Jeg har som mål å formidle litt om hvorfor Darwins evolusjonstanke ikke kan forklare hvordan universet, jorda, planter, dyr, mennesker, naturlover m.m. har blitt til.

Reisen som rystet verden

Det australske dokudramaet ”Reisen som rystet verden” (50 min) følger Charles Darwins liv fra barndommens glede med storartede historier og bestefedrenes påvirkning fram til alderdommens sorg og filosofiske spørsmål. Da han drar på en fem års ferd i 1831, akter den 22 år gamle Charles å bli prest, men kallet avtar mens han er på Beagle. Ironisk nok er det den kristne kapteinen Fitzroy som gir ham boken som argumenterer mot Bibelens skapelsesberetning: ”Geologiens prinsipper” av advokaten Lyell.

Som detektiver i en krim, drar vi også på reisen og undersøker naturen i Argentina, Chile og Galapagos. Ved første stopp finner vi spor etter gigantiske pattedyr. Men vil vi trekke samme slutninger? Ved munningen av den mystiske Rio Santa Cruz tror Darwin (overbevist om Lyells enorme tidsperioder) at han har funnet restene av en eldgammel sjøkanal mellom Atlanterhavet og Stillehavet. Uheldigvis blir han tvunget tilbake etter nesten 225 km pga sterke vannstrømmer og mangel på mat, men vi kan fortsette og nå elvens kilde…

Om bord på Beagle er Charles venn Jemmy Button fra Tierra del Fuego. Han har brukt flere år i England for å lære seg engelske skikker og manerer og Darwin håper at han nå vil lære sitt folk om sivilisasjonens fordeler. Det som skjer får grunnleggende betydning for hans bok i1871 Menneskets avstamning.

Filmen er tankevekkende. Professorene ved Harvard og Cambridge nyter åpenbart intervjuene. Vi møter også sjefen på Charles Darwin Research Station på Galapagos, og hører siste nytt derfra. Her blir noen myter blåst vekk, for eksempel rundt ideen om uforanderlige arter. Hvor kom denne ideen egentlig fra, og hva fikk Darwin til å forandre mening? Det som kanskje overrasker mest blir sagt av evolusjonistene.

 

Filmen kan bestilles her: www.creation.com

 

Skrevet av: Catherine A. Olaussen

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Skapelse - Evolusjon - Sannhet