Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Jeg har som mål å formidle litt om hvorfor Darwins evolusjonstanke ikke kan forklare hvordan universet, jorda, planter, dyr, mennesker, naturlover m.m. har blitt til.

Ida var ikke vår stam-mor alikevell? Times Online skriver:
When Jørn Hurum, of the University of Oslo Natural History Museum, announced the discovery of the astonishingly well-preserved fossil, he described it as “the first link to all humans”. He nicknamed the animal “Ida” after his daughter, and a promotional website, a film and a book claimed that she could have been the common ancestor of all modern monkeys and apes, a relic of a critical branching moment in human evolution. Sir David, who narrated the documentary, said: “This little creature is going to show us our connection with the rest of all mammals. The link they would have said until now is missing, is no longer missing.”

The discovery of fossils of another similar animal from 37 million years ago has now cast grave doubt on that idea. Both Darwinius masillae and the new primate, Afradapis longicristatus, appear to belong to a different lineage, closer to lemurs than monkeys and apes, that died out without modern descendants.

Caplex sin definisjon av utviklings-læren er interessant: 
utviklingslæren el. evolusjonslæren, læren om at alle nålevende dyre- og plantearter har utviklet seg fra andre og til dels utdødde arter. Tidligere trodde man, med utgangspunkt i Bibelen, at alle arter ble til gjennom skapelsen og siden ikke hadde forandret seg. Omkring 1800 fremla Lamarck en teori om at organer utvikler seg i samsvar med det bruksområde de har, men den fikk liten tilslutning. Gjennombruddet for u. ble Charles Darwins verk On the Origin of Species by Means of Natural Selection (1859). På grunnlag av grundige studier la han fram teorien om at artenes utvikling var skjedd gjennom → naturlig utvalg, ved at individer med egenskaper som er godt tilpasset miljøet, best vil overleve i kampen for tilværelsen, og slik føre sine egenskaper videre. Tilsvarende ideer ble lagt fram av Alfred R. Wallace 1858. Senere har Mendels arvelover og moderne genetisk forskning (i de senere år med DNA-analyser) utfylt og korrigert Darwins teorier. De grunnleggende trekkene i u. er bekreftet av vår tids forskning.

Artikelen i det norske Wikipedia om evolusjons-teorien starter med med å slå fast at det er den den vitenskapelige forklaringen på hvordan evolusjon (dannelsen og endringen av arter) foregår, men klikker vi på linken for vitenskapelige, finner vi bl.a: "for at kunnskap skal regnes som vitenskap, er det et krav at den er etterprøvbar". Men er det  noen som kan vise til et tilfelle av evolusjon i dag?

Blindtarmen får tilleggskapittel - ikke så blind allikevell mener forskere: "Den amerikanske studien, publisert i Journal of Theoretical Biology, sier at blindtarmens funksjon synes å være relatert til den enorme mengden bakterier bosatt i menneskets fordøyelsessystem. Menneskekroppen har flere bakterier enn celler. De fleste av dem er gode, og er med på å fordøye mat."
Her kan du lese om "overflødige organer" som allikevell ikke var så overflødige. Kanskje det virkelig var en Gud som skapte oss utrolig bra?

Halvparten av britene tror ikke på dette - Dagbladet  01.02.2009. Det går klart frem av artikkelen hvor dumme folk er som ikke tror på evolusjon.

Forskjellene som forklarte alt A-magasinet 30.01.2009 - Det er tydelig at Arild Hagen som har skrevet en ellers grei biografisk artikkel om Darwin, mener at evolusjon ikke er en teori, men opplest og vedtatt. Dette sitatet finner man under en kolonne med overskrift fakta:  "I dag vet vi at arvestoffet, DNA-molekylet, løper som et slektskapsbånd som knytter hele den levende verden sammen. Det er ikke lenger noen tvil om at alt liv på planeten er utformet gjennom en utviklingsprosess."

Darwins svake sider - Aftenposten 27.01.2009. Darwins ideer har inspirert folk til rasehat og krig.
Kanskje han hadde flere svake sider?

Den engelske kirke støtter Darwin - Vårt Land 15.09.2008. De sier de begikk den samme feilen som da de imøtegikk Galileos astronomi på 1600-tallet. Men er det noen som har bevist evolusjon??

Glemte Darwin - Aftenposten 25.08.2006

Huleboeren i våre hjerter  - Aftenposten 01.12.2005. Forfatteren mener at også følelsene våre har blitt utviklet som følge av naturlig seleksjon - evolusjon.

Alle har samme stamfar fra Afrika -   Aftenposten 31.052007. Forskere har samlet inn DNA fra forskjellige folkeslag og sporet opp hvor vi kommer fra. Vi stammer alle fra samme forfedre i Afrika for ca. 60.000 år siden. (Bibelen sier ca. 6000 år siden og de heter Adam og Eva).

Humor om Evolusjon på Latter Kanskje det skal en komiker (Dagfinn Lyngbø) til å få folk til å tenke over hva evolusjon egentlig går ut på. Undertegnede har ikke sett showet enda, men det har sikkert mange interessante poenger som er verdt å ta med seg (og han er jo utrolig morsom!)

Darwin-domene kapret - Aftenposten 13.10.2008 - Det stod ikke noe om evolusjon.no som de sikkert mener at Darwin-jubileet også bør eie?

Naturlig utvalg har ikke lenger døden som nyttig verktøy - Aftenposten 08.10.2008 -  Kanskje døden aldri har skapt noe tidligere heller? 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Skapelse - Evolusjon - Sannhet