Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Jeg har som mål å formidle litt om hvorfor Darwins evolusjonstanke ikke kan forklare hvordan universet, jorda, planter, dyr, mennesker, naturlover m.m. har blitt til.

Informasjon - hvor kommer den fra?

30. august 2009

Informasjon - hvor kommer den fra?

Evolusjons-teorien påstår at liv utvikles av tilfeldigheter og naturlig utvelgelse over lang, lang tid. Vi vet nå at alt levende (både planter og dyr) er bygd opp av celler som er "programmert" med informasjon i vår DNA. Men hvor kommer informasjon fra og kan informasjon oppstå av seg selv? I Wikipedia finner vi bl.a følgende definisjon av informasjon:
http://no.wikipedia.org/wiki/Informasjon

"En praktisk måte å implementere informasjonsutvekslig på datamaskiner på er å benytte beskjeder eller meldinger. En beskjed/melding er noe som gis/sendes fra en avsender A til en mottaker B. Informasjonen i denne hva som helst som avsenderen (og mottageren) velger å legge i det, med andre ord er det et produkt av en bevisst handling fra avsender. Det behøver ikke å være verken sant, viktig eller riktig. Mottageren B kan imidlertid befinne seg i en ubevisst tilstand i forhold til A idet meldingen sendes. Overførselen A → B kan da ikke mottas, eller overførselen kan mistolkes. Språket som benyttes i meldingen er også kritisk for mottakeren."

Det som er interessant med informasjon er at det alltid er noen som står bak (avsender), som har kodet sitt budskap om til noe som (forhåpentligvis) mottageren kan dekode, og dermed forstå hva avsender mener. Det er ikke bare informasjonen som må oppstå av seg selv, men også dekoderen (avleseren), for at evolusjons-teorien skal fungere.

Darwin visste ikke om DNA og dets betydning da det først ble funnet ca. 1945, så man kan spørre seg om han fortsatt hadde stått ved sin utviklingslære hvis han visste om DNA?

Her kan du se video med Werner Gitt som forklarer mer om dette:
http://www.answersingenesis.org/media/video/ondemand/beginning-was-information/beginning-was-information

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Skapelse - Evolusjon - Sannhet