Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Jeg har som mål å formidle litt om hvorfor Darwins evolusjonstanke ikke kan forklare hvordan universet, jorda, planter, dyr, mennesker, naturlover m.m. har blitt til.

Hvordan lese bibelen

1. januar 1970Jeg har alltid hørt at man bør anbefale folk som er ukjent med bibelen å begynne å lese et av evangeliene eller apostlenes gjerninger og ikke begynne i begynnelsen av bibelen. Men, er det sikkert det er så lurt?
Mye av det nye testamentet handler om har henvisninger til det gamle testamentet, og når Jesus talte til folkemassen var det jo hovedsaklig jøder som hørte på, og jødene var godt kjent med det gamle testamentet slik at han kunne henvise til historier der uten å måtte forklare så mye av bakgrunnen.

Når en nyfrelst leser bibelen og det er snakke om "den nye adam" - er det da ikke greit å ha lest om Adam i 1. mosebok, slik at man ser sammenhengen. Døden kom ved Adam, men frelsen kom ved Jesus - den 2. Adam.

Jesus henviser også til skriftsteder i Det gamle testamentet. "Har dere ikke lest at Skaperen fra begynnelsen av skapte dem til mann og kvinne...". Noen mener at det gamle testamentet ikke er så viktig, men det mente tydligvis ikke Jesus.

Jeg syns det burde være mer undervisning i kirker om det gamle testamentet, og spesielt 1. mosebok som legger grunnen for mye av resten av bibelen. "I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorder.." legger jo et godt grunnlag for resten av bibelen.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Skapelse - Evolusjon - Sannhet